Detoxikujeme pečeň

>> utorok 11. septembra 2018

Ilustračný záber
Už som sa tu raz vyjadril, že detoxikovať organizmus môžeme po celý rok. Jednak dobrým výberom potravín, konzumovanie sezónnych potravín a cielene očisťovať orgány. Jednorázový detox raz ročne je pre náš organizmus veľmi náročný a prináša krátkodobý efekt. 

Dnes si pozrieme pečeň a jeho partnera žlčník. Sú to dvaja nerozlučný kamaráti, ktorí potrebujú jeden druhého ale si vedia robiť aj vzájomne napriek.

Keď nefunguje riadne jeden z týchto orgánov, tak to veľmi silne pociťujeme vo forme zdravotných problémov. Jeden z najvypuklejších je migréna.

Detoxikáciu môžeme urobiť pravidelne v 14 dňových alebo mesačných intervaloch jednodenných alebo 2 - 4 krát do roka 10 dňový.  Postupujte podľa nasledujúcich krokov po  dobu 10 dní, kým sa očistí a odľahčí pečeň, žlčník a žlčové kanály:

Vypite jeden zelený tonik denne po dobu desiatich dní, ktorého recept nájdete v článku.
Účelom zeleného tonika je omladenie žlčníka a pečene. Je plný živín, ktoré sú potencované v pare a zmiešanej zeleniny. Tiež pomáha rozložiť bunkovú stenu, čo uľahčuje trávenie.

Tým že je zelenina naparovaná, je možné tento mix piť aj ráno.
Ešte teplé po rozmixovaní. 

Recept - robia to asi dve dávky po 2,5 dcl

- 1 viazanička petržlenovej vňate
- 3 stredné cukety
- 5 stoniek zeleru (čínsky zeler)
- môžete pridať zelené lúsky z konzervy alebo uvarte čerstvé 160 g

1. Nakrájajte zeleninu na menšie kúsky a naparte všetky zložky po dobu 8-10 minút. Potom ich rozmixujte v mixéri. Môžete pridať trochu teplej vody. Tak aby sa to dalo pohodlne piť.
2. Pijeme jeden zelený tonik 1 krát alebo 3 krát denne ako hlavné jedlo alebo predjedlo. Použite podľa potreby na bolesť žlčníka a / alebo na optimalizáciu funkcie žlčníka. Pripravujeme vždy čerstvé.
3. Modifikujeme pre väčšiu chuť:
Urobte ju ako polievku pridaním cesnaku, zázvoru a soli, korenia a citrónu podľa vlastnej chuti.
Pridajte jednu malú červenú repu s plátkom čerstvého zázvoru a šťavou z 1/2 citróna.
Môžete to tiež rozmixovať a mať omáčku. Môžete pridať ryžu, slzovku alebo pšeno. Buď vcelku alebo to rozmixujte spolu s polievkou.

Varte si túto polievku alebo si robte tonik aj sem tam v priebehu celého roka. Aj týmto spôsobom detoxikujete, pomali ale iste.

Kontraindikácie: tehotenstvo, dojčenie, zápal obličiek, s deťmi opatrne.

Ak ste si neni istí, akej ste konštitúcie, alebo či je táto kombinácia vhodná pre vás, poraďte sa s terapeutom.

Foto

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP