Doplňte svoj organizmus minerálmi

>> štvrtok 16. augusta 2018

Tento recept s úspechom používam cez 30 rokov. Inšpiroval som sa svojou bylinnou zmeskou, ktorá dokáže obmeniť minerály a stopové prvky v organizme. Problémom je totiž variť ho 3x denne a celý mesiac. Zmeska sa skladá z desiatich bylín. Pripravuje sa na mieru človeka. Takže v tomto prípade recept nemá význam dávať.

Ale ponúkam vám tu recept zo zeleniny. Jeho príprava nezaberie veľa času a dvakrát do roka si ho spraviť ako kúru má veľký význam. Kúra trvá jeden mesiac, vývar konzumujeme 1x denne vždy z čerstvých surovín. Je jedno kedy si ho pripravíte ale ak si ho viete denne urobiť ráno tak organizmus vám poďakuje. A to nepreháňam. Nepoužívame mrazené výrobky ani mikrovlnku.

Po kúre potom si pripravujeme jeden krát týždenne takýto vývar. Ideálna je nedeľa, keď sa pripravuje rodinný obed.

Ako na to
Vezmeme všetky druhy zeleniny, ktoré doma máme alebo sme si prichystali.
Mrkva, petržel, kaleráb, kapusta, kel, mangold, portulaka, rukola, šalát, špenát, karfiol, brokolica, uhorka, paradajka, paprika, patizón, cibuľa, cesnak, pór, čierny koreň, reďkev, cvikla, repa, zázvor čerstvý... Nepoužívame strukoviny, tie sa musia variť dlho.

Zoberieme a očistíme z každého druhu čo máme po ruke asi tak po 5 cm koreňovej zeleniny, zázvor tak 1/2 cm, ostatné prispôsobíme podľa svojej nálady a chuti.

Zoberieme hrniec, dáme doň umytú a očistenú zeleninu, zalejeme cca 1/2 l studenej vody. Dáme na šporák zovrieť. Necháme variť 20 minút a precedíme. Polievkový krátkodobo varený vývar skonzumujeme do 20 - 30 minút. Tento čas je veľmi dôležitý. Čím dlhšie stojí tak stráca účinky, ktoré od neho požadujeme. Zeleninu nekonzumujeme, resp. si ho odložíme na neskôr tak po dvoch hodinách.

O tejto polievke vysvetľujem na prednáškach.

Ak si myslíte, že by bolo fajn dať do vývaru cestoviny a konzumovať ako polievku nech sa páči. Môžete do varu pridávať aj koreniny. Štipľavým koreninám sa vyhýbajte najmä na jeseň. Ako cestoviny môžete pridávať, celozrné, ryžu, pšeno,...

Doplníte mineráli a stopové prvky, ktoré sa nachádzajú v zelenine. A tých je veru neúrekom a dodáte ich do organizmu prírodne.

Foto

Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP