Liečivé zmesy do stravy

>> streda 20. júna 2018

Recepty na všeobecnú podporu zdravia, prevenciu chorôb a liečbu bežných a chronických ochorení

Ľudia vo všeobecnosti neradi pripravujú liečivé čaje ak sú zdĺhavé alebo sa komplikovane pripravujú.
Správna kombinácia liečivých rastlín - koreňov, ovocia, semien, drevokazných húb spolu s potravinami na varenie vytvorí liečivé kombinácie na neduhy, ktorými trpíme. Tieto zmesi musia korešpondovať so zdravotnými problémami tak, aby posilnili náš imunitný systém, potlačili symptómy problémov, bojovali proti infekčným chorobám a odvádzali zlé energie, ako sú sezónne excesy, ktoré sa ešte nevyvinuli do žiadnej konkrétnej choroby. Tieto recepty sú tiež vhodné na posilnenie našich životne dôležitých orgánov, zvyšovanie energie, zlepšovanie krvného obehu a udržanie celkovej rovnováhy nášho tela. Môžu sa konzumovať pravidelne, aby sa dosiahlo optimálne zdravie.

Preto berieme do úvahy akú majú potraviny chuť, teplotu, či si horúce, studené chladné, neutrálne. Či sú sladké, horké, kyslé, slané.

Tieto kombinácie môžeme použiť aj na liečbu bežných či chronických ochorení.

Zozbieral som veľa receptov tradičnej čínskej medicíny na liečbu najbežnejších zdravotných problémov. Tieto recepty nie sú určené na nahradenie bežného liečenia, ani nemajú úlohu nahradiť lekársku starostlivosť! Majú sa používať ako doplnok k urýchleniu zotavenia, zmierneniu vedľajších účinkov liekov či liečby, liečbe chronických ochorení a napomáhania regenerácii organizmu.

Vzhľadom na to, že tieto recepty nie sú drogy, účinky sú postupné a progresívne. Neučinkujú okamžite, ale sú najspoľahlivejšie a najefektívnejšie. Účinnosť však závisí od správnej diagnostiky lekára či praktika TCM, zistením príčin problému a správnych receptov.

Okrem toho môžu mať vplyv na výsledok ďalšie faktory, ako napríklad kvalita použitých zložiek a zdravie zažívacieho systému pacienta pri absorpcii živín.

Napriek tomu, doporučujem používať byliny do stravy, ako vynikajúci prostriedok na zlepšenie vitality organizmu. Veď variť fakticky musí každý a pridať sáčok s bylinnými zmesami je to najmenej :)

Táto stránka je určená k tomu aby ste našli recepty pre svoje zdravie. Ak potrebujete špecifickú kombináciu napíšte.

Laco Filo



Zverejnenie komentára

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP